+46 431 44 80 65 info@chuckcenter.se
    Chuckcenter AB
    Åkerslundsgatan 11, SE-262 73 Ängelholm
    Chuckcenter AB
    Åkerslundsgatan 11, SE-262 73 Ängelholm

+46 431 44 80 65 info@chuckcenter.se
Chuckcenter AB - Åkerslundsgatan 11, SE-262 73 Ängelholm

Gängverktyg och Gängapparater

Hos oss på Chuckcenter har vi ett heltäckande program med gängapparater och gängverktyg. De leverantörer som vi arbetar med är bland annat italienska SCM och Caporali, spanska Mexin, Laip men också tyska Fahrion. Dessa har ett bra urval av produkter som därmed kompletterar varandra.

Gängverktyg och gängapparater från välkända fabrikat

SCM är en stor italiensk tillverkare som är specialiserad på gängapparater och gängverktyg som har Bilz tapphållarsystem. Detta system innebär att du snabbt och enkelt kan byta gängtappar tack vare deras snabbväxelsystem. En annan av deras specialiteter är gängapparater för synkroniserad gängning med spännhylsa typ ER.

 

Gängverktyg med eller utan reversering

Deras gängapparater och gängverktyg kan fås både med eller utan reversering och ställbar flytrörelse. Infästning mot bearbetningsmaskinen finns med ISO, BT, HSK, Capto, VDI, MK, DIN 2080 eller cylindrisk infästning. I sitt sortiment har de även gängapparater och gängverktyg som har reversering för manuella operationer, typ pelarborrmaskiner och liknande, med infästning MK (morsekona).

Gängapparaterna från Mexin och Caporali har system med ER-hylsor där man kan spänna fast gängtappar från M3 upp till M33. Flytrörelsen är ställbar, både i tryck och drag. Dessa finns även med invändig kylning genom hållaren och gängtappen.

Hos spanska Laip hittar vi bland annat deras snabbväxelsystem som har hållare för både gängtappar, (Bilz) hylschuckar med ER16, ER25, ER32 ER40, MK (Morsekona), Weldon/Whistle Notch, borrchuckar med spännområde Ø 0–8,0 mm, Ø 1,0–13,0 mm eller Ø 3,0–16,0 mm.

När det gäller gängtappar finns det lite olika att välja mellan. En modell har dubbel axiell kompensering, med område M3-M12, M8-M20 eller M14-M33.

 

Hitta rätt produkt i vår katalog

Alla våra gängapparater och gängverktyg hittar du i vår produktkatalog. Samtliga produkter finns beskrivna med måttangivelser och all nödvändig information som du behöver för din beställning.

Chuckcenter är Skandinaviens mest kompletta leverantör av hållande gängapparater, gängverktyg och produktionsmiljö. Vi levererar fraktfritt över hela landet. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt gängverktyg.

gängverktyg

SCM gängapparater med tapphållare, vilket innebär snabbväxling av gängtappar. Finns också för synkroniserad gängning, Gängverktyg med eller utan flytrörelse och tapphållare med eller utan moment. I programmet ingår också gängapparater avsedda på ER-hylsor.