+46 431 44 80 65 info@chuckcenter.se
    Chuckcenter AB
    Åkerslundsgatan 11, SE-262 73 Ängelholm
    Chuckcenter AB
    Åkerslundsgatan 11, SE-262 73 Ängelholm

+46 431 44 80 65 info@chuckcenter.se
Chuckcenter AB - Åkerslundsgatan 11, SE-262 73 Ängelholm

Skärvätskerening

Varför behöver vi rena skärvätskor?

Vid produktion och tillverkning i svarvar, fräsar, slipar och andra liknande processer, använder man ofta en skärvätska, emulsion eller rak olja, för att förbättra skäregenskaperna hos verktyget och för att kyla ned arbetsstycket. Efter att detaljen har färdigställts, använder man ofta en industritvätt liknande en diskmaskin med tvättvätskor för att rengöra detaljen från oljor och spånor.

Om man inte renar skärvätskan eller tvättvätskan från spånor och partiklar, är risken stor att dessa följer med och ökar förslitningen av pumpar, slangar, svivelkopplingar för invändig kylning. Genom att rena sina vätskor minimerar man därmed risken för oplanerade stillestånd och höga underhållskostnader på grund av reparationer och rengöring av vätsketankar.

Man ökar också avsevärt livslängden genom att ta bort obehöriga partiklarna ur vätskan som inte behöver bytas så ofta och därmed sänker man kostnaderna för både uppfyllnad och destruktion.

 

Vi hjälper dig!

Genom vår italienska leverantör Losma som har sitt säte i norra delen av landet, närmare bestämt i Curno utanför Bergamo, har vi på Chuckcenter det bäst täckande utbudet för rening av vätskor för bearbetning och rengöring av färdiga detaljer samt för luftrening på marknaden.

I Losmas kompletta urval finner vi deras produkter för rening av vätskor. Här finns Losmas DTE bandpappersfilter, Master, MedioMaster och MiniMaster hydrostatfilter, trumfiltret Spring utan förbrukning, magnetfilterna DMD och Magneto, oljeskimmers och förbrukningsartiklar såsom pappersfilter, skärvätskor och mycket annat.

När det gäller luftrening, erbjuder Losma sina oljedimavskiljare Darwin, Galileo Plus, Galileo Extra, Icarus och Argos med Hepafilter för rening upp till 99,97%, svetsutsuget Pascal finns som både centrala och mobila enheter. Dessa går att utrusta med övervakningssensorer som visar när det är dags att byta filter, om något är trasigt eller filtret är igensatt. Finns i LED-version som monteras på filtret, med tre olika färger som markerar status. Denna finns också i en IoT-version för direkt överföring av data till bearbetningsmaskinen eller en centralt uppkopplad dator.

Vi erbjuder också tillsammans med Losmas ingenjörer kompletta lösningar för just dig.

 

Fråga oss

Vi är Skandinaviens mest kompletta leverantör av hållande verktyg och produktionsmiljö, vi levererar fraktfritt över hela landet. I vår produktkatalog hittar du hela vårt utbud, komplett med beskrivningar och måttangivelser. Kontakta oss på telefon eller mail om du har några frågor. Vi hjälper gärna dig att hitta rätt produkt för just din verksamhet.