+46 431 44 80 65 info@chuckcenter.se
    Chuckcenter AB
    Åkerslundsgatan 11, SE-262 73 Ängelholm
    Chuckcenter AB
    Åkerslundsgatan 11, SE-262 73 Ängelholm

+46 431 44 80 65 info@chuckcenter.se
Chuckcenter AB - Åkerslundsgatan 11, SE-262 73 Ängelholm

Delningsapparat

Kärt barn har många namn! Oavsett om man kallar det för rundmatningsbord, NC Rotary Tables, 4:e eller 5:e axel, så är det oftast en delningsapparat man menar.
Genom att montera en delningsapparat i en 3-axliga fräsmaskin blir man inte bara mer flexibel, utan ökar även kapaciteten i maskinparken. Dessutom kan det vara mer ekonomiskt än att köpa en renodlad 5-axlig maskin om man inte har det behovet fullt ut.
Monterar man dessutom sin delningsapparat i ena ändan av bearbetningsbordet, kan skruvstycke eller fixtur sitta kvar i mitten eller andra änden på bordet, vilket väsentligt kortar ställtiderna i maskinen.

Delningsapparat från Kitagawa

Hos vår leverantör Kitagawa hittar du allt som behövs för att utrusta och maximera din maskin. Med en delningsapparat med 4:e axel kan man bearbeta 3 sidor på en detalj utan lossa och vända den, jämfört med att bara kunna bearbeta 1 sida åt gången. Utrustar man dessutom sin 4:e axel med ett stödlager och en vagga, kan man sätta flera skruvstycken bredvid varandra och på så sätt köra flera detaljer i samma uppspänning. Man kan också montera en flersidig liggande kub där man kan montera detaljer på alla sidor.
Väljer man en delningsapparat med 5:e axel har man givetvis samma förutsättningar som i en 5-axlig maskin, men fortfarande flexibiliteten med en 3-axlig maskin.

Delningsapparat från Quinte

Är din maskin inte förberedd för en delningsapparat med 4:e eller 5:e axel så gör det inget. Det räcker att din maskin har en ledig M-kodsplats så går det ändå. Då väljer man till Kitagawas styrsystem Quinte till sin delningsapparat i stället.
Utbudet av tillbehör till Kitagawas delningsapparater är nästan oändligt, och tillsammans med Kitagawas ingenjörer och deras kunnande erbjuder vi dig som kund kompletta lösningar.

Fråga oss

Vi är Skandinaviens mest kompletta leverantör av hållande verktyg och vi levererar fraktfritt över hela landet. I vår produktkatalog hittar du hela vårt utbud, komplett med beskrivningar och måttangivelser. Kontakta oss om du har några frågor angående delningsapparater. Vi hjälper dig att hitta rätt produkt för just din verksamhet.