+46 431 44 80 65 info@chuckcenter.se
    Chuckcenter AB
    Åkerslundsgatan 11, SE-262 73 Ängelholm
    Chuckcenter AB
    Åkerslundsgatan 11, SE-262 73 Ängelholm

+46 431 44 80 65 info@chuckcenter.se
Chuckcenter AB - Åkerslundsgatan 11, SE-262 73 Ängelholm

Absorbenter

Vad är absorbenter, och när behövs det?

Vid produktion och tillverkning i svarvar, fräsar, slipar och andra liknande processer, använder man ofta en skärvätska, emulsion eller rak olja, för att förbättra skäregenskaperna hos verktyget och för att kyla ned arbetsstycket. Man använder även gejdoljor, hydrauloljor och diverse smörjoljor.
När man hanterar så mycket oljor och vätskor, är det lätt att spilla eller få ett läckage, det rinner över när man fyller upp sina skärvätsketankar och så vidare.
För att undvika skador på människor, miljö och kanske slutänden även till och med ditt företag, bör man ta hand om det som spills eller läcker ut.
Chuckcenters leverantör Brady SPC, har ett brett urval i sitt sortiment att välja på, för att du ska få rätt produkt på rätt plats och för att uppnå bäst ekonomi.
Om man råkar spilla eller får ett läckage på golvet, går det snabbt ta upp detta med Brady SPC Spillfix. Detta är en 100% naturlig produkt framställd av skal från kokosnötter. Till skillnad från många lerbaserade granulat som finns på marknaden idag, frigörs inte cancerogent kiseldioxiddamm vid användning, och tack vare sin låga vikt minskar även risken för skador som kan uppkomma vid hanteringen av tunga lerbaserade absorbenter.
Tack vare materialstrukturen hos Spillfix börjar granulatet direkt att dra åt sig vätska och absorberar alla slags vätskor. 2,8 kg Spillfix absorberar lika mycket som 22,8 kg lerbaserade granulat, så man behöver betydligt mindre mängd Spillfix för att uppnå samma resultat. Till skillnad mot många av dessa granulat, lämnar Spillfix inte några hala rester efter sig och kan snabbt sopas upp!
Vidare i Brady SPC sortiment hittar vi olika former av absorbentprodukter, anpassade för olika uppsugningsområden. Det finns kuddar, ormar, och mattor för att enbart suga upp olja, (kan med fördel läggas i en skärvätsketank på fredag kväll vid hemgång, för att tas bort på måndag morgon då all olja har sugits upp) mattor för att suga upp diverse kemikalier, petroleumprodukter, men även universella mattor.
Brady SPC har också ADR Spillkits för transportfordon i olika storlekar för både oljor och kemikalier, men även det mesta inom hantering av oljefat och dunkar.
Brady SPC tänker precis som vi på Chuckcenter mycket på miljön. Därför har man tagit fram en serie produkter tillverkade av minst 80% återvunnet material. Dessa produkter kallas Re-Form och finns både som mattor, ormar kuddar och ark.

 

Vi hjälper dig!
Genom vår amerikanska leverantör Brady SPC som har sitt säte i Milwaukee, Wisconsin, har vi på Chuckcenter det bäst täckande utbudet för att hand om spill och läckage på marknaden.

Fråga oss
Vi är Skandinaviens mest kompletta leverantör av hållande verktyg och produktionsmiljö, vi levererar fraktfritt över hela landet. I vår produktkatalog hittar du hela vårt utbud, komplett med beskrivningar och måttangivelser. Kontakta oss på telefon eller mejl om du har några frågor. Vi hjälper gärna dig att hitta rätt produkt för just din verksamhet.